Läti venelastele teevad muret NATO väed ja mittekodanike olukord (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Läti valitsus peaks hindama võimalikke ohte, mida kätkeb endas NATO sõdurite riigi territooriumile paigutamine ja lahendama mittekodanike probleemi, öeldakse Läti venelaste konverentsi resolutsioonis.

Poliitliline kliima Euroopas on pinev, Lätis kahjustavad teatud poliitilised jõud Moskva-Riia suhteid ja mõned ajakirjandusväljaanded tõukavad meediaruumis vastuolusid takka, seisab avalduses.

Resolutsioonis rõhutatakse, et Läti venekeelsele kogukonnale teeb muret NATO sõdurite riiki paigutamine ja soovitatakse valitsusel viia läbi riskianalüüs ning uurida avalikku arvamust.

Konverentsist osavõtjad kritiseerisid Läti inimõigusolukorda ja nõudsid valitsuselt mittekodanike probleemi lahendamist, kinnitades, et venelased jätkavad võitlust võrdsete õiguste eest. Ametlikel andmetel oli Lätis selle aasta alguse seisuga 252 017 mittekodanikku.

Konverents kandis nime «Läti ja Venemaa: vastasseisust ja umbusust koostöö ja usalduseni». 

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles