Vägivald Türgi kaguosas nõudis uusi ohvreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Türgi kaguosas sai täna kahes plahvatuses surma üks ja vigastada veel kaheksa julgeolekujõudude liiget, vahendasid ametnikud ja riigimeedia.

Üks sõdur sai surma ja veel kolm vigastada Hakkari provintsis kaugjuhitava teeäärse pommi plahvatuses, Siirti provintsis hukkus maanteele paigaldatud isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses kaheksa tsiviilisikust külavalvurit, edastas riiklik uudisteagentuur Anadolu, süüdistades plahvatuses kurdimässuliste Kurdistani Töölisparteid (PKK).

Mässulised avasid täna varem granaadiheitjast tule politsei kontrollpunkti pihta Diyarbakiri lennujaamas. Granaat maandus reisijaterminali sissepääsu juures, plahvatuses purunesid aknaklaasid, keegi viga ei saanud.

Vägivald PKK ja julgeolekujõudude vahel kestab alates 2015. aasta juuli lõpust, mil varises kokku kaks ja pool aastat kestnud relvarahu. Anadolu teatel on sellest ajast alates vaenutegevuses surma saanud üle 600 Türgi julgeolekujõudude liikme ning tuhandeid PKK mässulisi.

Reedel sai Türgi kaguosas kurdi enesetapupommitaja rünnakus politsei kontrollpunktile surma 11 Türgi sõdurit ja viga veel 78 inimest.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan külastab pühapäeval Gaziantepi linna riigi kaguosas, et avaldada kaastunnet linnas eelmisel nädalavahetusel pulmapeol 54 inimelu nõudnud plahvatuse ohvrite lähedastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles