Merkel: EL ei tohiks moslemipõgenikest keelduda (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Mõne Euroopa Liidu liikmesriigi keeldumine moslemipõgenikest on vastuvõetamatu, ütles Saksa kantsler Angela Merkel eile.

«Pole õige, et mõned riigid ütlevad: üldiselt ei taha me moslemeid oma riikidesse,» ütles Merkel Saksa avalik-õiguslikule telekanalile ARD.

Merkel avaldas toetust ELi põgenike ümberjaotamise kvoodisüsteemile, rõhutades, et kõik peavad andma oma panuse ja leida tuleb ühine lahendus.

Euroopa ühine migratsioonipoliitika on ELis vastuoluline teema ning bloki liidrid arutavad seda septembri keskpaigas Bratislavas Suurbritannia osaluseta peetaval tippkohtumisel.

Tšehhi, Ungari, Poola ja Slovakkia on avaldanud kohustuslikule kvoodisüsteemile vastuseisu. ELi eesistujariigi Slovakkia president Robert Fico on lubanud, et ei too iialgi mitte ühtegi moslemit oma riiki.

Mitmes ELi idapoolses liikmesriigis nähti Saksa valitsuse eelmise aasta septembris langetatud otsust loobuda Süüria päritolu põgenike tagasisaatmisest ELi riiki, kuhu nad esimesena sisenesid, kui kutset edasiseks massiimmigratsiooniks.

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka ütles eelmisel teisipäeval, et ta ei taha suurearvulist moslemikogukonda, arvestades probleeme, mida näeme teistes riikides. Tema sõnul peaks iga ELi riik ise otsustama, kui palju migrante vastu võtab.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles