Filipiinide president: minu narkovastane kampaania ei ole genotsiid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodrigo Duterte.
Rodrigo Duterte. Foto: AP/Scanpix

Filipiinide president Rodrigo Duterte kinnitas täna, et tema verine uimastivastane kampaania, mille käigus on hukkunud ligi 1800 inimest, ei kujuta endast genotsiidi, kuid lisas, et on valmis oma alluvate kaitsmiseks kohtuasjade eest vangi minema. 

Duterte sõnul on selge vahe tema narkovastase kampaania käigus toime pandud tapmiste ning Süüria presidendi Bashar al-Assadi või Islamiriigi pühasõdalaste jõhkruse vahele. 

«Keda ma olen tapnud? Ma ei tapa lapsi, ma ei loobi tünnipomme nagu Assad. Ma ei pane naisi põlema, kui nad seksist keelduvad,» ütles Duterte Filipiinide rahvuskangelaste päeval peetud kõnes. «Mina võitlen kurjategijatega.»

Duterte narkovastase kampaania käigus on tapetud vähemalt 1779 kahtlusalust. Neist 712 on hukkunud tulevahetustes politseiga, ülejäänud on hukkunud seni ebaselgetel asjaoludel, ütles Filipiinide politseiülem eelmisel nädalal senati kuulamisel. 

Inimõiguslased on mures Filipiinidel vallandunud vägivalla pärast, ÜRO inimõiguseksperdid hoiatasid augusti algul, et vägivalla peatamiseks tuleb astuda täiendavaid samme. 

Duterte asus ametisse 30. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles