Saksa prokuratuur esitas IS-i nimel politseinikku pussitanud tüdrukule süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei. Foto on illustratiivne.
Saksa politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Saksa prokuratuur esitas süüdistuse 16-aastasele tüdrukule, kes väidetavalt pussitas veebruaris Islamiriigi (IS) nimel politseinikku, teatasid võimud täna. 

Saksa-Maroko päritolu teismelisele Safia S-ile esitati 12. augustil süüdistus mõrvakatses, raske kehavigastuse tekitamises ja välismaise terroriorganisatsiooni toetamises, teatas prokuratuur.

Teisele kahtlusalusele, 19-aastasele Saksa-Süüria päritolu Mohamad Hasan K-ile esitati süüdistus Safia S-i rünnakuplaanist teatamata jätmises. 

Tüdruk, kes oli rünnaku ajal 15-aastane, pussitas politseinikku tema rutiinse kontrolli käigus Hannoveri raudteejaamas. Teismeline võeti rünnaku järel vahi alla.

Prokuratuuri hinnangul radikaliseerus Safia S hiljemalt 2015. aasta novembris. Jaanuaris sõitis tüdruk Istanbuli, et kohtuda kahe IS-i vahendajaga, kes pidid aitama tal Süüriasse pääseda. Plaan nurjus, kui tüdruku ema tõi ta tagasi Saksamaale, kuid IS andis talle käsu korraldada rünnak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles