Komisjon: vabakaubanduskõnelused USAga jätkuvad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsselis alanud Euroopa Liidu ja USA kaubandusläbirääkimiste eesmärk on luua ühine vabakaubanduspiirkond, mis moodustaks poole maailma majandusest.
Brüsselis alanud Euroopa Liidu ja USA kaubandusläbirääkimiste eesmärk on luua ühine vabakaubanduspiirkond, mis moodustaks poole maailma majandusest. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liidu ja USA vabakaubandusleppe kõnelused jätkuvad, teatas Euroopa Komisjon esmaspäeval.

Läbirääkimisi niinimetatud Atlandi-ülese kaubandus- ja investeerimispartnerluse lepingu (TTIP) üle on peetud kolm aastat ning seni pole suurtest edasiminekutest teatatud.

Saksa majandusminister ja asekantsler Sigmar Gabriel ütles pühapäeval, et tema hinnangul on Euroopa Liidu ja USA vabakaubanduskõnelused sisuliselt nurjunud, kuid keegi ei julge seda tunnistada.

«Pall praegu veereb,» ütles komisjoni pressiesindaja Margaritis Schinas, kui tal paluti Gabrieli avaldust kommenteerida. «Komisjon teeb järjepidevaid edusamme,» lausus esindaja.

«Kõnelused on tõepoolest sisenemas võtmetähtsusega etappi ..., kuid eeldusel, et tingimused on õiged, on komisjon valmis selle leppe saavutama aasta lõpuks,» ütles Schinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles