Hispaania peaminister loodab parlamendilt mandaati uueks valitsuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy. Foto: GERARD JULIEN/AFP/Scanpix

Hispaania peaministri kohusetäitja avab kahepäevase parlamendidebati lootuses moodustada uus valitsus ja teha lõpp kaheksa kuud kestnud ummikseisule, ootused läbimurdeks on siiski väikesed.

Mariano Rajoy üritab täna ilmselt parlamenti veenda, et Hispaania vajab pärast kahtesid valimisi detsembris meeleheitlikult valitsust, mitte kolmandaid valimisi.

Et võita uus ametiaeg, vajab Rajoy 350-kohalises parlamendis kolmapäevaks kavandatud hääletusel absoluutset enamust. Praegu on tal olemas 170 seadusandja toetus ehk kuus vähem kui vaja.

Kui tal ei õnnestu puuduvaid hääli kokku saada, võib siiski reedesel teisel hääletusel oma tahtmise saavutada – seda juhul kui opositsioonilised sotsialistid jätavad hääletamata, mitte ei hääleta otseselt tema vastu. Sotsialistid on avalikult lubanud tõkestada tema naasmise võimule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles