Kardetakse Islandi suurima vulkaani purskamist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viki küla Katla jalamil. Kaks eile varahommikul aset leidnud maavärinat on tõstatanud küsimuse sealsete elanike turvalisuse üle.
Viki küla Katla jalamil. Kaks eile varahommikul aset leidnud maavärinat on tõstatanud küsimuse sealsete elanike turvalisuse üle. Foto: Reuters/ScanPix

Eile varahommikul Islandi suurimat vulkaani Katlat raputanud kaks 4,5-magnituudist maavärinat on pannud kohalikke meteorolooge kartma vulkaanipurset, vahendab CNN.

1500 meetrit kõrge Katla puhul pole suuremat aktiivsust täheldatud 1918. aastast saadik. Teadlaste sõnul aga aktiveerub Katla tavaliselt iga 50 aasta järel. Siiski pole vulkaanipurse nende arvates kindel, aga seda ei saa ka välistada.

2010. aastal tekitas Katla naabervulkaan Eyjafjallajökull kaose kogu Euroopas, kui selle purskele järgnenud tuhapilv peatas enamiku kontinendi lennuliiklusest. Tühistati tuhandeid lende. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles