Taani poliitikuid ei lubata Naurule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud end Nauru põgenikelaagris kasimas.
Põgenikud end Nauru põgenikelaagris kasimas. Foto: AP/ Scanpix

Nauru valitsus keeldus andmast viisat kolmele Taani poliitikule, kes olid visiidil Austraalias, vahendab Guardian.

Sündmus on põhjustanud Taani, Austraalia ja Nauru vahel suurema diplomaatilise sõneluse, millesse on nüüdseks segatud ka Taani välisminister Kristian Jensen.

Laupäevast saadik Austraalias visiidil viibinud kuueliikmeline eri erakondade esindajatest koosnev grupp poliitikuid pidi minema Naurule uurima Austraalia offshore-põgenikelaagri süsteemi.

Austraalias olles kohtusid poliitikud kohalike immigratsiooniametnikega. Naurule pidi meeskond plaanide kohaselt suunduma täna hommikul. Guardianile laekunud andmete järgi oli neile antud ametlikus kirjavahetuses Austraalia ja Nauru ametnikega ka kinnipidamiskeskuse visiidi heakskiit.

Cranberra lennujaama jõudes aga selgus, et kolm delegatsiooni liiget Naurule ei pääse. Nendest isikutest kaks on varem Nauru kohta kriitikat avaldanud, kolmas aga on Süüria päritolu Taani parlamendiliige.

Visiiti oli Taani, Austraalia ja Nauru valitsuste poolt pikalt ette valmistatud ja paika oli pandud ka detailne päevakava. Põhjus, miks kolmele delegaadile viisat ei antud, pole teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles