Ukraina luure tuvastas ISISe võitlejate tee Venemaalt Euroopasse (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piirivalvur Harkivi lähistel.
Ukraina piirivalvur Harkivi lähistel. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) hävitas koos politsei ja prokuratuuriga rahvusvahelise kuritegeliku rühmituse, mis toimetas terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) võitlejaid ebaseaduslikult üle Vene piiri Ukrainasse ja vastupidises suunas.

«Eriteenistuste operatiivtöötajad tuvastasid, et seda teed kasutas Islamiriik, et oma liikmeid Venemaalt Euroopasse toimetada,» edastas SBU oma Facebooki lehel.

Samas märgitakse, et marsruut oli kahepoolse liiklusega.

SBU edastas, et piiriületuse korraldas idapiirkonna piirivalvetöötaja. «Kurjategija kasutas ametiseisundit kaaslaste hankimiseks,» seisis teates.

«29. augustil pidasid SBU töötajad Sumõ oblastis Velõka Pissarivka rajoonis seadusvastase piiriületuse katsel kinni ühe rühma liikme, kui ta üritas kaht Ukraina kodanikku Venemaale toimetada. Ülejäänud rühma liikmed peeti samal päeval kinni Harkivis,» oli avalduses kirjas.

Rühma kuulus veel neli inimest Ukrainast ja Kaukaasiast, kes korraldasid piiriületuse 2000 dollari eest.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles