Liibüa väed võtsid terroristide riismed piiramisrõngasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa väed Sirtes.
Liibüa väed Sirtes. Foto: Reuters / Scanpix

Liibüa valitsusmeelsed väed on võtnud terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) võitlejad piiramisrõngasse rannikulinna Sirte viimases piirkonnas, mis püsib veel nende käes.

«Meie väed tungivad edasi kolmandas linnajaos, kus varjavad ennast Daeshi riismed,» edastas operatsiooni meediakeskus avalduses, kasutades ISISe araabiakeelset nimetust.

Ühtsusvalitsusele (GNA) lojaalsete vägede pressiesindaja Rada Issa ütles varem, et GNA-meelsed väed valmistuvad otsustavaks lahinguks.

«Ettevalmistused kogu linna vabastamiseks käivad ja me ootame olukorra lahendamist väga lühikese aja jooksul,» lausus Issa.

Valitsusmeelsed jõud alustasid operatsiooni kukutatud diktaatori Muammar Gaddafi sünnilinna vallutamiseks ISISelt mai lõpus ning tungisid linna juuni alguses. 10. augustil hõivati Ouagodougou konverentsikeskus, mille rühmitis oli muutnud oma peakorteriks.

Alates 1. augustist toetavad pealetungi USA õhujõud. 24. augusti seisuga on Ühendriikide sõjalennukid korraldanud Sirtes 84 õhurünnakut.

Pühapäeval tungisid valitsusmeelsed väed viimastesse Sirte linnaosadesse, mis olid endiselt terroristide käes.

Meditsiiniallikate sõnul on alates maist Sirte pärast peetavas lahingus surma saanud üle 400 ja viga ligi 2500 keskvalitsuse sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles