Trump sõidab Mehhikosse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump.
USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump teatas, et võttis vastu Mehhiko presidendi Enrique Peña Nieto kutse külastada riiki ning teeb seda täna vaid mõni tund enne plaanitud kõnet migratsiooniteemadel.

Trumpi plaanist teatas varem eile USA meedia.

Peña Nieto kantselei tegi avalduse, öeldes, et president on kutsunud nii Trumpi kui demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni visiidile Mehhikosse, kuid nad ei olnud saanud kohtumistele kinnitust.

USA presidendikandidaadi selline ootamatu rahvusvaheline visiit nii lühikese etteteatamisajaga on logistiline ja julgeolekualane õudusunenägu.

Trump kaalub, kas pehmendada oma seisukohti migratsiooni küsimustes, eriti varasemat üleskutset deporteerida 11 miljonit dokumentideta migranti, kes USAs elavad.

Trump lubas ka ühel kampaaniaüritusel ehitada müüri USA lõunapiirile ja sundida Mehhikot selle eest maksma.

Vabariiklaste presidendikandidaat kavatseb esineda täna õhtul Phoenixis ning selgitada oma seisukohti migratsiooni küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles