Ukraina luure: Vene sõjavägi kavandab Donbassis provokatsioone (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässuline patrullimas okupeeritud aladel Ida-Ukrainas.
Mässuline patrullimas okupeeritud aladel Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Venemaa on valmistanud ette ja kavatseb viia ellu süsteemsete provokatsioonide kava «1. september», et saada võimalus süüdistada terroritõrjejõude relvarahu, Minski lepete ja rahvusvahelise õiguse normide rikkumises, edastas Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsus täna.

«Arvestades Ida-Ukraina ajutiselt okupeeritud ala elanikkonna soodsat suhtumist 1. septembrist jõustuvasse relvarahusse, et tagada õppeaasta ohutu algus, on Vene Lõuna sõjaväeringkonna Novotšerkasski teabekeskuse propagandistid valmistanud ette süsteemsete provokatsioonide kava «esimene september», et süüdistada terroritõrjejõude relvarahu, Minski lepete ja rahvusvahelise õiguse normide rikkumises,» kirjutas luurepeavalitsus kolmapäeval oma Facebooki lehel.

Luure andmetel korraldatakse 31. augustist - 1. septembrini Vene Donetski 1. armeekorpuse juhataja nõusolekul Vene teleajakirjanike ja Novoazovski 9. merejalaväe üksikründepolgu sõjaväelaste osavõtul lavastuslikud võtted, mis näevad muu seas ette õppeasutuste ja koolibusside tulistamise matkimise Besimenne ja Krasnoarmiiske asula juures.

Luure teavitas ka vaenlase teisipäevastest kaotustest: hukkus kolm ja haavata sai kaheksa Makijivka 11. üksikmotolaskurpolgu, Novoazovski 9. merejalaväe üksikründepolgu ja Stahhanovi 6. üksikmotolaskurpolgu võitlejat.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles