Kiiev: Pariis ja Berliin toetavad 1. septembri relvarahu Donbassis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed mässulised Donetskis.
Venemeelsed mässulised Donetskis. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa ja Prantsusmaa toetasid Ukraina algatust kehtestada Donbassis 1. septembrist relvarahu, praegu oodatakse Vene presidendi Vladimir Putini seisukohta, ütles Ukraina president Petro Porošenko täna.

«26. augustil, viis päeva tagasi tulid Ukraina esindajad kolmepoolses kontaktrühmas minu ülesandel välja algatusega kehtestada 1. septembrist relvarahu. Täna meie Saksa ja Prantsuse partnerid toetasid seda Ukraina algatust, kõik ootavad nüüd ühe mehe, Putini vastust,» ütles Porošenko.

Ukraina president lisas, et täna on vaja rakendada Venemaa suhtes kõiki survevahendeid, et kehtestada Donbassis relvarahu.

«Et saaks täidetud (Minski lepetes) julgeolekut puudutav osa, Vene vägi viidaks üle piiri tagasi nagu ka tehnika, tagataks Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejate pääs kõikjale, vabastataks okupeeritud alal asuvad Ukraina pantvangid, tõmmataks tagasi keelatud tankid, suurtükid ja raketiheitjad,» ütles Porošenko.

Tema sõnutl kasutati kasutati teisipäeval üle mitme nädala jälle raketiheitjat Gad. «Me loodame, et 1. septembrist suurtükid vaikivad,» lisas president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles