USAst Kuubale suundub läbi ajaloo esimene liinilend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuubale suunduv Jetblue lennuk.
Kuubale suunduv Jetblue lennuk. Foto: AFP / Scanpix

Täna startis USAst Kuubale ajaloo esimene liinilend. Lend suundub Florida osariigi Fort Lauderdale’i linnast Kuuba Santa Clara linna, kirjutab NBC.

Sümboolselt on esimest lendu teenindavad piloodid samuti Kuubaga seotud. Kapten on Kuuba päritolu ning kaaspiloodi vanemad põgenesid Kuubalt Castro revolutsiooni eest Ühendriikidesse rohkem kui 50 aastat tagasi.

Maandumisel ootab esimese reisi pardal viibinuid ees pidulik vastuvõtt. Reisijate hulgas on mitmeid tähtsaid ametnikke ning lennufirma Jetblue juhtkonna liikmeid.

Septembrist hakkab Jetblue firma lend 387 lendama igapäevaselt, lisaks neile alustab veel kümme USA lennufirmat lendudega Kuubale.

Reisijatelt nõutakse Kuuba viisat. Praegusel hetkel on reisimine veel piiratud, sest USA kongress pole teinud otsust, mis lubaks USA kodanikel Kuubale turismi eesmärgil reisida. Hetkel peavad Kuubale reisivad ameeriklased mahtuma 12 kategooria sisse, kellel on lubatud saareriiki reisida. Kategooriatena on välja toodud näiteks ajakirjanikud, akadeemikud, Kuuba päritoluga inimesed ja teised, kellel on reisimiseks olemas põhjendus.

President Barack Obama sõnul loob reisimine silla Kuuba ja USA vahele ning aitab Kuuba majandust. Märtsis tegi Obama ajaloolise reisi Kuubale, mis oli oluline osa USA ja Kuuba suhete taastamisest.

Obama visiidist alates on USA telefonioperaatorid teinud võimalikuks oma teenuste kasutamise Kuubal, pangad on hakanud välja andma krediitkaarte, mida on võimalik saareriigis kasutada ning USA hotelliketid on hakanud Kuubale luksushotelle rajama.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles