Gaboni julgeolekujõud ründasid opositsiooni peakorterit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni kinnitusel ründasid julgeolekujõud nende peakorterit. Samal ajal põles pealinnas opositsiooni meeleavaldajate süüdatud parlamendihoone.
Opositsiooni kinnitusel ründasid julgeolekujõud nende peakorterit. Samal ajal põles pealinnas opositsiooni meeleavaldajate süüdatud parlamendihoone. Foto: MARCO LONGARI/AFP

Gaboni julgeolekujõud ründasid neljapäeva varahommikul pealinnas Libreville'is asuvat opositsiooni peakorterit, vigastada sai mitmeid inimesi, teatas opositsiooniliider Jean Ping uudisteagentuurile AFP.

"Nad ründasid kella ühe ajal hommikul. Nad kasutasid helikoptereid ja ründasid ka maapinnalt. Vigastada sai 19 inimest, kellest mõned raskelt," kinnitas Ping, kes ise sel ajal peakorteris ei viibinud.

Opositsioonipartei Rahvuslik Ühtsus president Zacharie teatas, et viibib ümberpiiratud hoones. Myboto sõnul kasutavad julgeolekujõud muu hulgas pisargaasi ja vahepeal on kuulda tulistamist.

"Juba peaaegu tund aega on hoone ümber piiratud. Nad tahavad sisse pääseda ja see on väga vägivaldne," kirjeldas Myboto.

Valitsuselt pole õnnestunud esialgu kommentaare saada.

Libreville'is süütasid president Ali Bongo valimisvõidu peale vihased meeleavaldajad kolmapäeval õhtul parlamendihoone. Pealinnas puhkesid kolmapäeval kokkupõrked julgeolekujõudude ja meeleavaldajate vahel peatselt pärast seda, kui president Ali Bongo võitis valimistel teise ametiaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles