Pariisi põgenikelaager läheb käiku septembri lõpus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Pariisi tänavatel.
Migrandid Pariisi tänavatel. Foto: AFP/SCANPIX

Pariisi linnapea Anne Hidalgo teatas, et Pariisi esimene põgenikelaager alustab tööd septembri lõpus, vahendab The Local.

Linnapea teatas plaanist luua Pariisi humanitaarabi põgenikelaager juba maikuus. Hidalgo sõnas Prantsuse raadiojaamale Inter, et ehitatakse kaks laagrit ning mõlemad avatakse septembri lõpus.

«Tuleb kaks põgenikelaagrit, üks meestele, teine naistele ja lastele,» ütles Hidalgo Prantsuse Interile.

Töö Pariisi kirdeosas asuvate laagrite ehitamise kallal algas juuni lõpus. Laagrid asuvad Garde du Nord`i ja boulevard de la Chapelle`i lähedal, kuigi täpsemat asukohta pole avaldatud. Samuti pole veel kinnitatud ametlikku avamise aega.

ÜRO ametlik laager ehitatakse eesmärgiga pakkuda Pariisi saabuvatele migrantidele korralikke elamistingimusi, puhast vett ja varjupaika. Praegu magavad migrandid tihti sildade all või metrootunnelites.

Eelmisel kuul puhastas Pariisi märulipolitsei regulaarselt isetekkelisi migrandilaagreid. Nende seas ka Juaresi metroojaamas asuvat laagrit, mis oli peatuspaigaks 2500 põgenikule.

Hidalgo sõnul saabub linna igapäevaselt 80 kuni 100 migranti, kellest paljud suunduvad edasi Calais`sse, kust üritavad liikuda Suurbritanniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles