Kaine: Trumpil jäi piiritara küsimus kurku kinni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Kaine.
Tim Kaine. Foto: AP/Scanpix

USA vabariiklasest presidendikandidaadil Donald Trumpil jäid sõnad kurku kinni, kui ta ei nõudnud kohtumisel Mehhiko presidendiga, et riik maksaks kinni USA piirile ehitatava tara, ütles demokraatide asepresidendikandidaat Tim Kaine.

Trump tegi piiritara rajamisest USA-Mehhiko piirile oma kampaania ühe keskse lubaduse. Sellega käib kaasas ärimagnaadi väide, et tara rajamise maksaks kinni Mehhiko.

Mehhiko president Enrique Peña Nieto ütles eile Trumpiga kohtudes, et Mehhiko ei kavatse tara eest midagi maksta. USA vabariiklaste presidendikandidaat väitis, et küsimus kõnelustel esile ei kerkinud, ent teatas hiljem Phoenixis toetajatele, et paneb siiski Mehhiko müüri eest maksma.

Isegi kui Trumpi versioon juhtunust on õige, siis näitab see, et surve all Trump murdub ning tal polnud selgroogu küsimuse arutamiseks Mehhiko presidendiga, lausus Kaine eile telekanalile NBC.

«Kui ta vaatab Mehhiko liidrile silma, siis ei suuda ta neid sõnu välja öelda,» ütles Kaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles