Erdoğan kaitses riigipöördekatsele järgnenud karistusmeetmeid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan Foto: AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kaitses täna juulikuisele riigipöördekatsele järgnenud karistusmeetmeid, mille raames on vahi alla võetud tuhandeid kohtunikke ja prokuröre.

Erdoğani sõnul tugevdavad võimude sammud Türgi kohtusüsteemi. Türgis on vahi alla võetud 3495 kohtunikku ja prokuröri. «Arreteerimised ei nõrgesta kohtusüsteemi, vastupidi, usun, et pigem muutub tõeline õigusemõistmise kergemaks,» ütles riigipea presidendikompleksi kogunenud juristidele.

Türgi vallandas riigipöördekatsega seoses maa- ja mereväest veel 820 inimest, kellest 648 on vahi all, teatas täna riiklik uudisteagentuur Anadolu.

Lisaks käivitas valitsus pärast 15. juuli riigipöördekatset ulatusliku kampaania USA-s elava vaimuliku Fethullah Güleni juhitud liikumise vastu. Ankara peab Güleni putši eest vastutavaks, vaimulik ise eitab süüdistusi.

Ülekuulamiseks on kinni peetud umbes 35 000 inimest. Neist 17 000 võeti kohtumenetluseks vahi alla. Oma tööst on ajutiselt või püsivalt ilma jäänud kümned tuhanded inimesed, kaasa arvatud tuhanded sõjaväelased.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles