Prantsuse siseministri sõnul Calaisi migrantide laager kõrvaldatakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Calaisi laagrile 23. augustil.
Vaade Calaisi laagrile 23. augustil. Foto: MICHEL SPINGLER/AP

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve kinnitas neljapäeval kohalikule ajalehele, et Calaisi püstitatud ebaseaduslike sisserändajate laager lammutatakse vähehaaval täielikult hoolimata igasugusest vastuseisust.

Cazeneuve lubas ajalehele, et kavatseb laagri sulgemist edasi ajada "kõige suurema otsusekindlusega", et paigutada illegaalid üle Prantsusmaa põgenikekeskustesse, sest praegune olukord ei saa jätkuda.

Prantsusmaa võimuesindajad on korduvalt teinud pingutusi Džungliks kutsutud laagri likvideerimiseks, kus elab võimude tagasihoidlike hinnangute kohaselt umbes 7000 illegaalset immigranti, kuid abiorganisatsioonide arvates küünib see arv pigem 10 000 kanti.

La Manche'i väina sadamalinnast Calaisist on saanud keskus, kuhu kogunevad Suurbritanniasse pääseda soovivad migrandid.

Kohalikud elanikud nõuavad laagri lammutamist, sest see häirib linlaste elu ja pärsib äritegevust. Linnaelanikud rändekriisi negatiivse mõju vastu kohalikule majandusele käinud meelt avaldamas ka pealinnas Pariisis ning kohtunud rahandusminister Michel Sapini ja president François Hollande´i esindajatega, kellelt nõuavad muu hulgas maksusoodustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles