Nieto: Trumpi ettepanekud on Mehhikole tõeliseks ohuks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Mehhikos.
Donald Trump Mehhikos. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi ettepanekud on Mehhikole tõeliseks ohuks, lausus Mehhiko president Enrique Peña Nieto kaks päeva pärast vabariiklaste kandidaadiga kohtumist.

Paljud mehhiklased olid kolmapäeval toimunud kohtumise eel ja järel pahased. Mitmed süüdistavad presidenti nõrkuses ja riigi häbistamises, sest ta ei astunud jõulisemalt ja otsesemalt Trumpi avalduste vastu.

USA vabariiklaste kandidaat alustas oma kampaaniat vastuolulise väitega, et Mehhiko saadab üle piiri vägistajaid ja teisi kurjategijaid. Lisaks tõotas Trump ehitada Mehhiko-USA piirile tara ning sundida Mehhikot rajatist kinni maksma.

Peña Nieto ütles eile noortega kohtumisel, et vastuseks Trumpi teotustele, solvangutele ja alandustele oleks lihtsam olnud panna käed risti ning teha mitte midagi. President sõnas, et tema hinnangul oli USA-Mehhiko suhte tähtsuse rõhutamiseks vaja avada dialoog.

Samas tunnustas riigipea mehhiklaste tohutut meelepaha, mis neil on Trumpi Mehhikos viibimise vastu. Mehhiko ei kavatse mitte mingil juhul piiritara kinni maksta, ütles ta.

Trump mainis kolmapäeval ühisel pressikonverentsil piiritara. Peña Nieto ei reageerinud ning paljud mehhiklased panid talle seda pahaks.

Trump kordas eile Twitteris seisukohta, et piiritara eest maksab Mehhiko. Peña Nieto vastas seejärel samuti Twitteris, et seda ei juhtu iialgi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles