Hiina karmistab kontrolli veebis avaldatud maakaartide üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Hiina karmistab veebis avaldatud maakaarte puudutavaid reegleid ajal, mil riigil on naaberriikidega mitmeid territoriaalvaidlusi.

Valitsus märkas, et mõned maakaardid olid ebatäpsed ning seetõttu suurendab riikliku suveräänsuse ja huvide kaitseks maakaartide kontrolli ja annab korraldusi puudujääkide parandamiseks, kirjutas riiklik uudisteagentuur Xinhua täna.

Uudises toodi esile ebatäpsused riigipiiri väljajoonistamisel. «Mõned territoriaalsaared olid ekslikult välja jäetud,» kirjutas Xinhua viitega vetele ja saartele Lõuna- ja Ida-Hiina meres, mida Peking peab endale kuuluvaks.

Xinhua sõnul on taoline praktika kahjustanud Hiina territoriaalset suveräänsust, riiklikku julgeolekut ja huve ning võib takistada rahvusvahelisel kogukonnal mõista Hiina valitsuse seisukohti.

Korraldus anti pärast Haagis asuva Alalise Vahekohtu (PCA) juulikuist otsust, mille kohaselt Hiinal puuduvad ajaloolised õigused Lõuna-Hiina mere üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles