Türgis lasti ametist lahti veel 10 000 inimest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid rahvuslipuga paraadil.
Türgi sõdurid rahvuslipuga paraadil. Foto: Sipa USA/ScanPix

Türgis vallandati veel 10 000 korrakaitsjat, kohtunikku, juristi ja akadeemikut seoses juulikuise riigipöördekatsega, teatasid võimud täna.

Kokku vallandati 7669 politseinikku, nende seas 323 sisejulgeolekutöötajat.

Samuti sunniti ametist lahkuma 543 prokuröri ja kohtunikku ning 2346 akadeemikut, teatas uudistekanal NTV. Kokku on ametist vabastatud 28 000 haridus- ja teadusvaldkonnas töötanud inimest, nende seas tuhandeid õpetajaid.

Alates juulist on tagandatud ka 4451 sõjaväelast, nende seas ka suur hulk kindraleid.

Ankara süüdistab riigipöördekatses Ühendriikides elavat vaimulikku Fethullah Güleni ja tema mõõdukat islamit propageerivat liikumist Hizmet, mis on väidetavalt loonud Türgi riigiaparaadis paralleelstruktuurid.

Gülen eitab seotust riigipöördekatsega.

Reedel vabastas justiitsminister kümneid tuhandeid vange, üritades teha ruumi putšikatses süüdistatud isikute poolt ülerahvastatud vanglates.

«Alates eilsest õhtust on vabastatud 33 838 vangi ja kinnipeetavat,» sõnas justiitsminister Bekir Bozdağ valitsuskoosolekul. Amnestia ei kehti mõrva, terrorismi või riigi julgeoleku vastaste kuritegude eest süüdimõistetutele ega ka putšikatsega seotuses vangistatutele.

Türgi vanglad mahutavad kokku 187 351 inimest, kuid vangide arv on kasvanud pärast 15. juulit üle 200 000.

Alates juulist on uurimiseks kinni peetud 40 000 inimest, kellest 20 000 on tagasi vangi saadetud, teatas Ankara.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles