Uljukajev: USA uutel sanktsioonidel puudub makromajanduslik mõju (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene majandusminister Aleksei Uljukajev.
Vene majandusminister Aleksei Uljukajev. Foto: SCANPIX

USA uute sanktsioonide kehtestamine mitme Vene firma vastu on «ebameeldiv sündmus», aga neil pole makromajanduslikku mõju Vene majandusele, ütles Vene majandusminister Aleksei Uljukajev reedel.

Uljukajev ütles Vladivostokis peetava Ida majandusfoorumi kõrvalt usutluses telekanalile RBC TV, et Venemaa USA sanktsioonidele tõenäoliselt omapoolsete piirangutega ei vasta.

«Mõistagi on see ebameeldiv sündmus. Me ei näe selles midagi uut. Teate, Ameerika sanktsioonimasin on nagu teerull. See veereb ja veereb ja üritab millestki teerulliga üle sõita,» sõnas Vene majandusarenguminister.

Tema sõnul on selge, et uutel sanktsioonidel puudub igasugune makromajanduslik mõju. «Kindlasti muutub mõnede firmade elu raskemaks,» lisas minister.

«Ei, seda ma ei arva,» ütles Uljukajev vastuseks küsimusele, kas Venemaa plaanib vastumeetmeid.

USA teatas neljapäeval Venemaale Ukraina separatistide toetamise ja Krimmi annekteerimise eest kehtestatud sanktsioonide laiendamisest.

Sanktsioonidega karistatud isikute, firmade ja organisatsioonide laiendatud nimekirjas võetakse sihikule panga Bank Rossija haru CJSC ABR Management, mida on nimetatud ka president Vladimir Putini erapangaks, ning Venemaa suured ehitusfirmad SGM Most and Moststrest.

Nimekirja lisati 17 Ukraina separatisti, kellest 11 on Venemaa poolt pärast Krimmi ebaseaduslikku annekteerimist 2014. aastal pukki pandud valitsuse liikmed.

Musta nimekirja kanti ka hulk Krimmis tegutsevaid Vene firmasid, kelle seas on suuri laeva- ja kaitsetööstuskompaniisid.

Sanktsioonide eesmärk on lõigata musta nimekirja kantud isikud, organisatsioonid ja firmad ära globaalsetest finantsvõrkudest, piirates nende võimet teha äri, ning keelates USA firmadel ja isikutel nendega äri teha.

See ei puuduta üksnes Ühendriikide panku, vaid ka välisriikide pankade USA harusid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles