Türgi toetusega ülestõusnud vallutasid Süürias ISISelt kaks küla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi ja USA juhitava koalitsiooniväed Süürias.
Türgi ja USA juhitava koalitsiooniväed Süürias. Foto: AFP/SCANPIX

Süüria ülestõusnud tungisid eile Süüria põhjaosas Türgi ja USA juhitava koalitsiooni õhurünnakute toel edasi ning puhastasid pühasõdalastest kaks piiriküla.

Türgi õhulöökides hävis Kunduriyah' ja Arab Izzah' külade lähistel kolm äärmusrühmituse ISIS kasutuses olnud maja, teatas Türgi sõjavägi avalduses. Kunduriyah ja Arab Izzah asuvad 30 kilomeetrit Türgi sõjalise sekkumise esimesel päeval vallutatud Jarabulusest läänes.

Viimastel päevadel on Ankara-meelsed ülestõusnud tegutsenud Türgi suurtükkide ja koalitsiooni õhulöökide toetusel kiiresti, et tõrjuda pühasõdalased välja viimaselt nende käes olevalt piirilõigult.

Türgi armee teatel on Kunduriyah't ümbritsevat alad nüüd ülestõusnute käes.

Süüria-Türgi piiril viibiv AFP fotograaf ütles, et Türgi juhitavad väed on korraldamas operatsioone Kunduriyah'st veel 20 kilomeetrit läänes asuva Al-Rai linna lähistel.

USA kaitseministeeriumi pressiesindaja kapten Jeff Davis ütles, et ISISe käes on veel vaid 25-kilomeetrine piirilõik Türgiga Al-Raist idas.

Türgi alustas eelmisel kolmapäeval koos Ankara-meelsete Süüria ülestõusnutega Süüria põhjaosas sõjalist operatsiooni ISISe ja kurdi rahvakaitseüksuste (PYG) vastu. Ankara otsus pani keerulisse olukorra USA ja teised lääneriigid, kes on üheaegselt Türgi liitlased ning Süüria kurdide toetajad.

Ühendriigid üritavad palavikuliselt Türgi ja kurdide vahel sõjalist eskalatsiooni vältida, et koalitsiooni jõupingutused saaksid keskenduda ISISele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles