Putin: Pyongyang peab ÜRO otsuseid täitma (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa soovib, et Põhja-Korea järgiks ÜRO otsuseid massihävitusrelvade leviku piiramise osas.

«Venemaal on selles küsimuses põhimõtteline seisukoht. Me oleme kategooriliselt massihävitusrelvade üleilmse leviku vastu ning kutsume Põhja-Koread järgima rahvusvahelise kogukonna poolt ÜRO tasemel vastu võetud otsuseid,» märkis Venemaa president Vladimir Putin täna Ida majandusfoorumi plenaaristungil esinedes.

«Me oleme kategooriliselt vastu igasugusele tuumarelvategevusele ja tuumarelva levikule,» ütles ta, lisades, et Venemaa üritab Pyongyangi veenda läbirääkimistelaua taha naasma. «Me arvame, et tegutseda tuleb väga ettevaatlikult, et mitte provotseerida Põhja-Korea juhtkonda mingile tegevusele rahvusliku julgeoleku kaitsel,» sõnas Putin.

«Meil on säilinud teatatud sidekanalid Põhja-Koreaga, KRDV-ga ning me kasutame neid kahtlemata selleks, et olukord väljuks sellest teravast vastasseisust, kus ta praegu on,» lisas president.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles