Le Pen lubas rahvahääletust Prantsusmaa EL-i liikmesuse üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde liider Marine Le Pen
Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde liider Marine Le Pen Foto: FT.com

Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde liider Marine Le Pen lubas laupäeval, et kui ta järgmise aasta kevadel presidendiks valitakse, korraldab ta rahvahääletuse Prantsusmaa Euroopa Liidu liikmesuse üle.

Le Pen keskendus riigi idaosas esinedes oma meelisteemadele nagu riiklik suveräänsus, migratsioonikontroll, islamism ja globaliseerumine.

Prantsuse presidendivalimiste esimene voor peetakse 2017. aasta 23. aprillil.

Le Pen lubas Brachays peetud aastakõnes, et riigipeaks saamisel korraldab ta üleriigilise rahvahääletuse selle üle, kas Prantsusmaa peaks EL-i jääma või sealt lahkuma nagu seda otsustas Suurbritannia.

«Ma teen seda Prantsusmaal,» sõnas ta, avaldades tunnustust brittidele, kellel «oli julgust valida oma saatus».

Le Pen nimetas islamistliku fundamentalismi tõusu «21. sajandi uueks totalitarismiks» ning väitis, et Euroopasse saabuvate migrantide seas varjuvad ka terroristid.

«Parim relv terrorismi vastu on hääletus,» sõnas ta.

Alates 2015. aasta jaanuarist on äärmusrühmitusest Islamiriik inspiratsiooni ammutanud ründajad tapnud Prantsusmaal vähemalt 235 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles