Putin ja Erdoğan arutasid Hiinas kahepoolset koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini ja Recep Tayyip Erdogani kohtumine G20 kohtumisel Hiinas
Vladimir Putini ja Recep Tayyip Erdogani kohtumine G20 kohtumisel Hiinas Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ja Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğan kohtusid laupäeval G20 kohtumise eel Hiinas, et arutada riikidevahelise koostöö täielikku taastamist.

«Mul on väga hea meel selle võimaluse üle kohtuda ja arutada, kuidas edeneb teie Venemaale Peterburi tehtud visiidi järel sõlmitud kokkulepete täitmine,» ütles Putin Türgi presidendile kohtumise alguses.

«Mõistagi on vaja teha veel palju, et taastada täiemahuline koostöö kõikides valdkondades. Just seda me täna arutamegi,» lisas Putin.

Kohtumise järel ütles Vene riigipea, et riikidevaheline koostöö saab täies mahus edasi minna, «kui olukord Türgis on täielikult normaliseerunud».

«Meil on hea meel, et Türgi sisepoliitilises elus on taastunud tavapärane olukord,» rääkis Putin. «On arusaadav, et Türgil on praegu keerulised ajad – käimas on võitlus terrorismiga ning toimuvad tõsised terrorikuriteod,» ütles ta.

Erdoğan ütles enne kohtumist, et arutuse alla tulevad kõik kahepoolse koostöö küsimused, mis on tõstatunud Peterburis toimundu kohtumisel ning ka pärast seda. «Saame arutada ka energiasektori küsimusi, kuna selles vallas on toimunud edasiminekuid,» lisas Türgi riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles