Merkel jäi parempopulistidele alla

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel üleeile Mecklenburg-Vorpommernis Bad Doberanis koos kohaliku tuletõrjeühingu meestega poseerimas.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel üleeile Mecklenburg-Vorpommernis Bad Doberanis koos kohaliku tuletõrjeühingu meestega poseerimas. Foto: SCANPIX

Eile Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli koduvalimisringkonnas Mecklenburg-Vorpommernis toimunud valimised ei pälviks muidu kuigi palju tähelepanu, kuid seekord olid need mitmel põhjusel olulised.

Lävepakuküsitluste järgi võitsid valimised sotsiaaldemokraadid (SPD) 30,4 protsendiga häältest, teise koha saavutas immigratsioonivastane parempopulistlik Alternatiiv Saksamaale (AfD) 21,4 protsendiga ning Merkeli kristlikud demokraadid jäid 19,4 protsendiga kolmandaks.

Saksa väljaande Spiegel teatel võis Mecklenburg-Vorpommerni valijate otsustes näha vastuseid kolmele põhilisele küsimusele: kas SPD ja CDU kümneaastane võimuliit jääb püsima, kas AfD saab tõesti rohkem hääli kui CDU ning mida see kõik Merkeli jaoks tähendama hakkab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles