Galerii: prantslased avaldavad migrantide vastu meelt (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Prantsusmaa linnas Calais`s kogunevad tuhanded meeleavaldajad, et nõuda Džungli nime all tuntud migrandilinnaku sulgemist.

Protestijatel on plaanis blokeerida peamised maanteed ja moodustada sadamasse viival trassil inimkett. Džunglis elab närustes tingimustes praegu 7000 inimest, paljud neist üritavad ennast veokitele sokutades üle mere Suurbritanniasse jõuda.

Meeleavaldajate sõnul häirib laager linnaelu ning takistab sadama tööd. Arvatavasti kujuneb protestist kohalike seni suurim migrantidevastane väljaastumine. Inimestega plaanib liituda ka linnapea Natacaha Bouchart, kelle sõnul on olukord muutunud väljakannatamatuks.

Selle aasta veebruaris üritasid võimud juba linnakut kokku lükata; tulemuseks olid rahutused, milles käigus loobiti kive, kasutati pisargaasi ning süüdati palju hurtsikuid. Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve kinnitas eile, et Džungli sulgemine on endiselt valitsuse plaanis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles