Prantsuse tolli avastus: uimastid hommikusöögi vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuhelveste pakid – just siin olid peidus meelemürgid.
Hommikuhelveste pakid – just siin olid peidus meelemürgid. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse tolliametnikud konfiskeerisid rekordkoguse – 51 kilogrammi –  metamfetamiini, mis oli peidetud terve laevakoorma hommikusöögihelveste vahele.

Saagi väärtuseks tänavamüügis hinnatakse üle 3,5 miljoni euro, tegu on riigi suurima uimastisaagiga läbi aegade.

Pariisi Charles de Gaulle`i lennujaama tollitöötajad uurisid hommikuhelbeid sisaldavaid kaste, kui avastasid – need on ebatavaliselt rasked. Kastide avamisel tulid päevavalgele fooliumisse mähitud kotikesed helvestega, mis olid parasjagu teel Kamerunist Malaisiasse.

Lääne-Aafrika on uurijate sõnul viimasel ajal muutumas piirkonnas, mis etendab rahvusvahelises narkoäris aina tähtsamalt rolli – mitte ainult vahendajana, vaid ka tootjana. Peamiseks sihtkohaks on seejuures Aasia. Metamfetamiin on olnud aastaid populaarne narkootikum maailmajao vaesemates riikides, kus ühe doosi hind võib olla odavam kui keskmine hamburgerieine. Samal ajal on meelemürk muutumas menukamaks ka rikastes kohtades nagu Lõuna-Korea, Singapur ja Jaapan. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles