Sarkozy nõuab brittidelt suletud põgenikelaagri rajamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: SIPA/Scanpix

Prantsuse presidendikandidaat Nicolas Sarkozy on vandunud, et sõidab päev pärast valituks osutumist Londonisse ja sunnib Ühendkuningriigi enda poolel põgenikekeskuse avama, vahendab The Local.

Tänaste protestide valguses Calais` põgenikelaagri vastu teatas Sarkozy ajalehele La Voix du Nord, et kavatseb valituks saades võidelda suletud põgenikelaagri avamise eest Ühendkuningriigis.

«Kuna enamus muulasi tuleb Calais`sse, et liikuda edasi Suurbritanniasse, tahan ma, et meie briti sõbrad võtaksid ohjad enda kätte ja hakkaksid menetlema asüülitaotlusi oma riiki rajatud põgenikekeskuses ning otsustaksid ka selle üle, kes tagasi saadetakse,» sõnas Sarkozy.

Sarkozy usub, et Briti ja Prantsuse politsei ja tolliamet võiks teostada migrantide eelkontrolli koostöös Prantsusmaal, et kiirendada asüülitaotluste protsessi.

Need üksused otsustaksid, milliste avaldustega peaks tegelema Briti pool ja nendel juhtudel transporditaks asüülitaotlejad Suurbritannia kinnistesse põgenikekeskustesse, kus toimuks edasine menetlus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles