Meeleavaldajad blokeerivad Kiievis telejaama (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telejaama Inter peakorter.
Telejaama Inter peakorter. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kiievis telejaama Inter ümber kogunenud inimesed kuulutasid täna välja tähtajatu meeleavalduse ja telejaama blokaadi.

«Tõkestame praegu selle kanali, et Vene agendid siia ei pääseks. Me laseme kõiki välja, kuid mitte kedagi sisse,» ütles pataljoni Svjata Maria võitleja Oleksi Seredjuk ajakirjanikele.

Võitleja märkis ka, et keskpäevaks oodatakse rahvahulga suurenemist kuni tuhandeni, rajatakse ka telklinnak ja läbipääsupunkt telejaama juures. «Lõuna ajaks tuuakse siia rehve ja liiva. Rajame barrikaadi ja läbipääsupunkti,» ütles Seredjuk.

Tema sõnutsi osalevad ettevõtmises pataljonide Donbass, Aidar, Svjata Maria ja vabaühenduse «Ukraina-tse mõ» liikmed. Kogunenud süüdistavad telejaama venemeelsuses.

Meeleavaldajad alustasid telejaama juurde saabunud masinatelt rehvide mahalaadimist ja nende paigutamist ümber hoone ja värava juurde Dmõtrovska tänaval.

Interfaxi korrespondent edastas, et praegu viibib kohapeal umbes 50 meeleavaldajat. Olukord on endiselt rahulik. Kohal on ka päästeteenistuste, kiirabi ja korrakaitsjate autod.

Äsja põletasid meeleavaldajad telejaama hoone juures rehve, seal puhkes päästeteenistuste teatel tulekahju. Teisel korral tuli hoonest evakueerida töötajad, 25 inimest tuli tuua ära katuselt.

Interi juhtkond nõudis hoone süütajate vastutuselevõtmist ja pidas telejaama ümber toimuvat jõhkraks sõnavabaduse rikkumiseks Ukrainas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles