Merkel tõotas taastada valijate usalduse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Sputnik/Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel andis täna lubaduse võita tagasi valijate usaldus pärast seda, kui tema juhitud erakond jäi parempopulistliku Alternatiiv Saksamaa Jaoks (AfD) järel Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa valimistel kolmandaks.

Saksamaa migratsioonivastane populistlik erakond AfD sai pühapäeval Mecklenburg-Vorpommerni parlamendi valimistel sotsiaaldemokraatide järel teise tulemuse, kukutades Merkeli juhitud erakonna Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) kolmandaks.

«Nüüd peavad kõik mõtlema, kuidas saame võita tagasi usalduse. Kõige rohkem pean seda loomulikult tegema mina,» lausus Merkel.

Kantsleri sõnul pole ta CDU sooritusega valimistel üldse rahul. Mecklenburg-Vorpommernis Stralsundis asub ka Merkeli valimisringkond.

Valimistel oli tähtis vaidluspunkt kantsleri otsus võtta mullu vastu suur hulk varjupaigataotlejaid.

Merkeli sõnul on viimastel kuudel valitsuse langetatud otsused õiged, kuid inimeste usalduse tagasi võitmiseks tuleb teha tööd. Eriti tõi ta esile pagulaste integreerimise ühiskonda ning vajaduse saata päritoluriiki tagasi need, kes ei kvalifitseeru pagulasstaatusele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles