Kabulis hukkus kahes enesetapurünnakus 24 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad sündmuskohal.
Päästjad sündmuskohal. Foto: AFP/SCANPIX

Afganistani pealinnas Kabulis sai täna kaitseministeeriumi lähistel toimunud kahes enesetapurünnakus surma vähemalt 24 ja viga 91 inimest, teatasid ametnikud.

«Rünnakus hukkus 24 ja viga sai 91 inimest, kellest mõnede seisund on raske,» ütles tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Waheed Majroh. Ohvrite arv võib tõusta, lisas ta.

Kaks Talibani enesetapuvõitlejat õhkis end õhtuse tipptunni ajal, kui ametnikud ministeeriumist lahkusid. Esimene suitsiiditerrorist õhkis end ministeeriumihoone lähedal asuval sillal. Kui sõdurid ja politseinikud plahvatuspaigale ruttasid, õhkis end sealsamas ka teine enesetapuvõitleja, ütles kaitseministeeriumi esindaja Mohammad Radmanish.

Afganistani president Ashraf Ghani mõistis rünnaku karmilt hukka.

«Afganistani vaenlased on kaotamas võitlust julgeolekujõududega. Seepärast ründavad nad maanteid, linnu, mošeesid, koole ja tavalisi inimesi,» sõnas president.

Talibani esindaja Zabibullah Mujahid teatas Twitteris, et esimese plahvatuse sihtmärk oli kaitseministeerium ja teise sihtmärk politseinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles