Hollandi politsei arreteeris terroristide pähe turistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Hollandi politsei on võtnud ette suured pingutused, et tabada tõenäoliselt riigis redutavad Punaarmee Fraktsiooni kuuluvad terroristid. Õnnetuseks kukkus nende plaan läbi, kuna kahtlustatavad osutusid sel korral hoopis jahmunud turistideks.

Haarang leidis aset eelmisel kolmapäeval Põhja-Hollandi Medembliki linnas. Koos veel ühe isikuga kahtlustati turiste endisesse Punaarmee Fraktsiooni (Baader-Meinhof) kuulumises.

Saanud vihje kahtlusaluste asukoha kohta, kelle tundemärgid paistsid terroristide kirjeldusele vastavat, piirasid korrakaitsjad ala ümber ja saatsid kohale ka helikopteri.

Kui kaks kahtlusalust oma puhkusekodust lahkusid, jälitas politsei neid ja arreteeris nad kohalikus supermarketis. Koostöös Saksa kolleegidega mõistsid Hollandi politseinikud, et olid teinud vea ja vahistanud valed inimesed.

Korrakaitsjad viisid puhkajad oma ajutisse koju tagasi ja vabandasid intsidendi eest, kuid sõnasid, et neil pole mingeid kahetsusi selliste meetodite rakendamisel tähtsate kahtlusaluste suunal.

Hollandi politsei on kuulutanud välja 80 000 euro suuruse vaevatasu kõigile, kes aitavad endiseid Punaarmee Fraktsiooni liikmeid tabada. Rühmituse liikmeid otsitakse lisaks minevikutegudele taga ka rahaveokite ja vähemalt kuue supermarketi röövi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles