Vene president peab praegust naftahinda ebaõiglaseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin täna G20 kohtumise järgsel pressikonverentsil
Venemaa president Vladimir Putin täna G20 kohtumise järgsel pressikonverentsil Foto: SCANPIX

Venemaa on praeguse naftahinnaga põhimõtteliselt rahul, kuid hetkel ei maksa see õiglast hinda, lausus Venemaa president Vladimir Putin esmaspäeval.

«(Nafta) hind peab olema õiglane. Praegu see seda ei ole ning võiks olla pisut kõrgem,» lausus Putin pärast G20 kohtumist.

«Arvestades, et eelarves arvestatakse naftahinnaga 40 dollarit barreli eest, siis oleme põhimõtteliselt praeguse hinnaga rahul,» lisas riigipea.

Saudi Araabia ja Venemaa leppisid kokku, et koostavad soovitused naftaturu stabiilsuse ja prognoositavuse ühiseks tagamiseks, öeldakse kahe riigi ühisavalduses, millele on G20 kohtumise ajal alla kirjutanud Saudi Araabia energeetikaminister Khalid al-Falih ja Venemaa energeetikaminister Aleksandr Novak.

Novaki sõnul koostavad riigid ühisalgatusi, mis eeldavad nafta tootmise taseme külmutamist või äärmisel juhul selle vähendamist.

Reedel sulgus New Yorgi oktoobritehingute hind tasemel 43,16 dollarit barrelist ning Londoni Põhjamere brendi oktoobrilepingute hind 45,45 dollarit barrelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles