USA president tühistas kohtumise Dutertega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte saabumas Kagu-Aasia riikide ühenduse (ASEAN)tippkohtumisele.
Filipiinide president Rodrigo Duterte saabumas Kagu-Aasia riikide ühenduse (ASEAN)tippkohtumisele. Foto: NOEL CELIS/AFP

USA president Barack Obama tühistas kohtumise Filipiinide riigipea Rodrigo Dutertega, mis pidi aset leidma teisipäeval Laoses.

Duterte nimetas esmaspäeval Obamat "hoorapojaks", mille peale palus viimane üle kontrollida, kas kohtumisel on mõtet või mitte.

Obama andis juba pärast Duterte väljaütlemisi mõista, et kohtumine jääb tõenäoliselt ära. Duterte asemel kohtub Obama Laoses Lõuna-Korea presidendi Park Geun-hyega.

"Sa (Obama) pead olema aupaklik. Ära lihtsalt loobi küsimusi ja avaldusi. Igavene hoorapoeg, muidu ma sõiman sind sellel foorumil," lausus Duterte enne sõitu Laosesse, kus oli ette nähtud riigipeade kohtumine.

Filipiinide riigipea lubas, et ei lase endale inimõiguste asjus mingisugust epistlit pidada.

Obama ütles seepeale, et palus oma töötajatel uurida, kas eelseisval näost-näkku kohtumisel Dutertega on mõtet või mitte.

"Ta on värvikas kuju," lausus USA president. "Ma tahan alati olla kindel, et kui kellegagi kohtun, siis on see ka produktiivne."

Duterte hoiatas, et Obama ei päriks temalt riigis jätkuvate kohtuväliste tapmiste kohta.

30. juunil ametisse astunud Duterte algatatud narkovastases sõjas on tapetud üle 2400 arvatava uimastikaubitseja.

Laoses toimub 6.-8. septembrini Kagu-Aasia riikide ühenduse (ASEAN) tippkohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles