Duterte palus vabandust Obama solvamise eest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodrigo Duterte.
Rodrigo Duterte. Foto: AP/Scanpix

Filipiinide president Rodrigo Duterte väljendas täna kahetsust Ameerika Ühendriikide presidendile Barack Obamale suunatud avalduse eest, milles nimetas riigipead «hoorapojaks».

«Kuigi avalduse põhjuseks olid minu jõulised kommentaarid ajakirjanduse teatud küsimustele, siis kahetsen, et see jättis USA presidendile isiklikult suunatud rünnaku mulje,» seisis Duterte avalduses.

«Sa (Obama) pead olema aupaklik. Ära lihtsalt loobi küsimusi ja avaldusi. Igavene hoorapoeg, muidu ma sõiman sind sellel foorumil,» lausus Duterte enne sõitu Laosesse Kagu-Aasia riikide ühenduse (ASEAN) tippkohtumisele. Seal oli ette nähtud Duterte ja Obama kohtumine, mis on praeguseks tühistatud.

30. juunil ametisse astunud Duterte algatatud narkovastases sõjas on tapetud üle 2400 arvatava uimastikaubitseja ning Obama tahtis kohtumisel tõstatada inimõiguste küsimuse. Filipiinide president hoiatas, et Obama ei päriks temalt riigis jätkuvate kohtuväliste tapmiste kohta.

Täna ilmunud ja oluliselt leplikumalt sõnastatud Duterte avalduses seisis, et presidendid kohtuvad näost näkku hilisemal kuupäeval.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles