Vene eriteenistus vahistas ühe rikkama oligarhi äripartnerid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vekselberg.
Viktor Vekselberg. Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa julgeolekuteenistuse FSB ohvitserid tegid täna Venemaa rikkuselt kuuenda oligarhi Viktor Vekselbergi firmades läbiotsimise ning vahistasid Renova grupi tegevjuhi Jevgeni Olhoviki ja sellesse gruppi kuuluva T Plus Groupi tegevjuhi Boriss Vainzihheri.

Forbesi ajakiri hindab Ronova grupi omaniku Vekselbergi vara 11,3 miljardile dollarile.

Uurijate väitel on kahtluse all ka Mihhail Slobodin, kes juhib miljardär Mihhail Fridmanile kuuluva telekomifirma Vimpelcomi Vene üksust. Slobodin ütles ajalehele Veodmosti, et viibib Prantsusmaal ja et on valmis kõigile küsimustele vastama. Vimpelcom keeldus kommentaaridest.

Kahtlusalused andnud aastail 2007-2014 Komi vabariigi juhtivatele ametiisikutele väidetavalt üle 800 miljoni rubla altkäemaksu, et saada paremaid äritegemistingimusi. Uurimine hõlmab sealset energiafirmat KES.

Augustis andis Venemaa president Vladimir Putin ministritele ja FSB juhile Aleksandr Bortnikovile käsu uurida Komi vabariigi energiatootmise probleeme.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles