Briti parlamendiliikme ümber puhkes prostitutsiooniskandaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti leiboristliku Partei liige Keith Vaz
Briti leiboristliku Partei liige Keith Vaz Foto: SCANPIX

Briti parlamendi siseasjade komisjoni esimeest ähvardab ametikohast ilmajäämine, sest ta tabati kahele meesprostituudile maksmiselt.

Opositsioonilise Leiboristliku Partei liige Keith Vaz on üks esimesi aasialasi nii kõrgel ametikohal. Ta on abielus ja kahe lapse isa, kuid ajalehe Sunday Mirror andmetel kasutas ta meesprostituutide eskortteenust.

Peaminister Theresa May ütles eile skandaali kommenteerides, et mida Keith teeb, on Keithi enda asi ja otsused langetab ta ise, kuid minu arvates ootavad inimesed poliitikutelt üldiselt usaldusväärsust.

Leiboristide liider Jeremy Corbyn ei arva, et Vaz peaks ametkohalt lahkuma. «Minu teada ei ole ta ühtki kuritegu toime pannud. Nii palju kui mina tean, on see isiklik asi.»

Vaz (59) juhib parlamendikomisjoni, mis viib muu hulgas läbi uurimisi immigratsiooni-, narkopoliitika ja seksitööstuse asjus.

Briti agressiivse kõmupressi tavapäraseid töövõtteid ilmestav lugu vallandas debati sellest, kas leht tungis ebaõiglaselt Vazi eraellu.

Sunday Mirror õigustab end väitega, et avalik huvi juhtunuga seoses on asjakohane, kuna Vazi töökohustuse hulgas on seksitöötajaid ja uimasteid puudutav seadusandlus.

Lehe andmetel filmiti Vazi augustis talle kuuluva kodulähedase Londoni korteri juures, kus ta kohtus eskordiga ja väidetavalt tahtis ka kokaiiniostus kokku leppida. Parlamendiliikme sõnul ei olnud uimasti mõeldud talle endale.

Ta palunud ühel prostituudil ka peonarkootikume tuua. Vaz on varem öelnud, et hääletaks peodroogide keelustamise poolt, kui leiab tõestust, et need on kahjulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles