NATO pataljon jõuab Lätti kevadel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Läti suursaadik Kanadas Kārlis Eihenbaums ütles usutluses BNS-ile, et NATO rahvusvaheline pataljon eesotsas Kanadaga saabub riiki kevadel, kui lumi on sulanud.

Kanada peaminister Justin Trudeau teatas juulis NATO tippkohtumisel, et riik on valmis juhtima ühte NATO Ida-Euroopa pataljoni. Nüüdseks on Kanada roll Läti julgeoleku tugevdamises kasvanud mitu korda, ütles Eihenbaums.

«Kanada on tõusnud siin liidriks. Kahtlemata on ja jäävad Ühendriigid NATO selgrooks, aga Lätis NATO pataljoni moodustamise koordineerimistegevuse viib läbi Kanada,» lausus ta.

Suursaadik ütles, et kaitseminister Raimonds Bergmanisega on juba arutatud, kuidas saaks Läti diplomaatiline teenistus pataljoni moodustamisele kõige paremini kaasa aidata. Asi saab selgemaks kahe-kolme kuu pärast, sest pataljon ei jõua kohale enne kevadet, lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles