EL nõuab Ukraina telekanali rünnaku uurimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja telekanali Inter ette rehve kogumas.
Meeleavaldaja telekanali Inter ette rehve kogumas. Foto: SIPA/Scanpix

Euroopa Liit nõudis täna igakülgset ja sõltumatut uurimist selgitamaks välja, kes seisab venemeelsuses süüdistatava Kiievi telekanali süütamise taga.

Washington mõistis pühapäeval aset leidnud rünnaku telekanalile Inter hukka kui vastuvõetamatu. President Petro Porošenko on andnud käsu juhtunu uurimiseks.

Umbes 20 ukraina rahvuslast pildus pühapäeval telekanali hoonet süütepommidega. Telejaama suurim stuudio võttis tuld, kuid põleng suudeti kustutada.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja Maja Kocijančič rõhutas, et vaba meedia on iga demokraatia lahutamatu osa ning ütles, et Brüssel jälgib tähelepanelikult kõiki ajakirjanike ja meediaväljaannete vastu suunatud vägivallajuhtumeid.

«Nõuame niisuguste juhtumite täielikku ja sõltumatut uurimist,» rõhutas ta ja lisas, et süüdlaste suhtes ei tohi karistamatust üles näidata.

President Porošenko, kes nõudis prokuratuurilt juurdluse algatamist, tegi tema sõnul sammu õiges suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles