ELi suursaadikud kiitsid heaks Vene-vastaste sanktsioonide pikendamise (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterinburgi elanikud selle aasta märtsis tähistamas Krimmi annekteerimise aastapäeva.
Jekaterinburgi elanikud selle aasta märtsis tähistamas Krimmi annekteerimise aastapäeva. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kiitis täna suursaadikute tasandil heaks Venemaa-vastaste sanktsioonide pikendamise, mis tähendab, et Ukraina territoriaalset ühtsust ähvardanud isikute ja ühenduste viisakeelud ning varade külmutamised jäävad kehtima. Piirangud hõlmavad 146 isikut ja 37 ühendust.  

Suursaadikud langetasid kuuekuulise pikendamisotsuse täna, kuigi lõpptähtajaks oli määratud järgmise nädala kolmapäev, kirjutas Raadio Vaba Euroopa.

Sanktsioonid kehtestati esmakordselt 2014. aasta märtsis, vastuseks sellele, et Venemaa annekteeris Krimmi poolsaare. Piirangute all ongi Krimmi ettevõttes ja mitmed Ukraina idaosas tegutsevate venemeelsete separatistide ühendused. Lisaks kehtivad need Vene asepeaminister Dmitri Rogozinile riikliku uudisteagentuuri Rossija Segodnja juhile Dmitri Kisseljovile, keda paljud peavad Kremli propagandaülemaks.

Suursaadikute tasandil tehtud otsuse peavad kinnitama ka liikmesriikide ministrid.

Vene energia-, militaar- ja rahandussektorit puudutavad saktsioonid aeguvad järgmise aasta 31. jaanuaril, ning nende pikendamise üle hakkavad ELi liidrid arutama oktoobril Brüsselis toimuval ülemkogul. Otsust oodatakse detsembriks, mil ELi valitusjuhid ja riigipead uuesti kohtuvad.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles