Britid ehitavad Calais' põgenike tõkestamiseks müüri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tara eurotunneli sissepääsu lähedal Calais`s.
Tara eurotunneli sissepääsu lähedal Calais`s. Foto: AFP/SCANPIX

Suurbritannia ehitab Prantsusmaal Calais' sadamalinnas müüri, mille eesmärk on tõkestada veokitele hüppavaid migrante, teatas riigi immigratsiooniminister Robert Goodwill. 

Nelja meetri kõrgust ja kilomeetri pikkust barjääri hakatakse ehitama septembris sadamasse viiva tee külgedele. Müür peaks valmima selle aasta lõpus.

Ehitust rahastab Briti valitsus märtsis sõlmitud leppe alusel ning see kerkib lisaks olemasolevale turvaaiale sadama ümber ja Kanalitunneli sissepääsu juures. Müür läheb maksma umbes 2,7 miljonit eurot.

Seoses mulluse põgenikevooga on Euroopas kerkinud tõkked Ungari ja Serbia piiril ning Austria on teatanud uuest aiast oma piiril Ungariga. Calais' müüri ehitamises lepiti kokku pärast kümnete tuhandete põgenike katseid pääseda läbi Eurotunneli Suurbritanniasse. 

Prantsuse farmerid ja veoautojuhid sulgesid esmaspäeval peamised Calais' linna viivad maanteed, et nõuda linnaserval asuva hiiglasliku ebaseadusliku põgenikelaagri sulgemist. Umbes 70 suurt veomasinat sulgesid liikluse A16 kiirteel, mis viib linnasadamasse ja La Manche´i tunnelisse. Hiljem ühinesid protestijatega ka traktorid, jalgsi saabus meeleavaldusele veel umbes 500 inimest.

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve lubas eelmisel nädalal, et Džungliks ristitud laager suletakse niipea kui võimalik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles