Erdoğan: oleme valmis ründama ISISe pealinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SIPA/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan andis mõista, et koostöös Ameerika Ühendriikidega on tema väed valmis tungima peale terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) niinimetatud pealinnale Raqqale Süürias ja selle vabastama.

Erdoğan väitis, et tema Ameerika Ühendriikide kolleeg Barack Obama käis mõtte ühisest rünnakust välja G20 suurriikide hiljutisel tippkohtumisel Hiinas. President lisas, et Türgil poleks säärase plaaniga «mitte mingisugust probleemi».

Eelmisel kuul alustas Türgi rünnakutega Süürias, võttes sihikule nii ISISe kui kurdide võitlejad. ISIS sunniti taganema Jarabluse piirilinnast.

Erdoğan avaldas oma arvamuse plaanitava rünnaku kohta Türgi meedias ja Ühendriigid pole seda veel omalt poolt kinnitanud. «Mis puudutab Raqqat, siis Obama tahab asju ühiselt ajada,» teatas Türgi president. «Ütlesin, et meie sõdurid peaksid tulema kokku ja arutama asja. Siis teeme seda, mis on vajalik,» lisas ta.

Täpsemaid detaile Erdoğan ei paljastanud, kuid kinnitas, et arutelud teemal on päevakorras. Raqqas elab hinnanguliselt 250 000 – 500 000 tsiviilelanikku. Kuuldused nende julmast kohtlemisest ISISe poolt on muutunud igapäevasteks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles