Prantsuse politsei otsib terrorismis kahtlustatuna noort naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid turiste turvamas.
Prantsuse sõdurid turiste turvamas. Foto: ALAIN JOCARD/AFP

Prantsusmaa politsei teatas kolmapäeval, et otsib noort naist kahtlustatuna seotuses nädalavahetusel aset leidnud vahejuhtumiga, mil Pariisi Jumalaema kiriku lähedalt avastati auto kuue gaasiballooniga.

Politsei täpsustuse kohaselt otsitakse sõiduki omaniku 19-aastast tütart, keda isa on kirjeldanud usuäärmuslasena.

Isa oli samuti vahistatud, kuid vabastati teisipäeval. Jätkuvalt on juhtunuga seoses vahi all mees ja naine, keda kahtlustatakse seotuses islamistide äärmusrühmitustega. Informatsiooni kinnitas uudisteagentuurile AFP uurimisele lähedalseisev allikas.

Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve ütles, et vahistamised leidsid aset, kui võimuesindajad olid "erakorralises valmisolekus seoses võimalike terrorirünnakutega". Cazeneuve sõnul pole vahistatute kavatsuste osas siiski veel selgust.

Auto leidmispaiga kohaliku omavalitsuse juht Florence Berthout on seevastu politsei tegutsemist teravalt kritiseerinud. Berthouti andmetel saabusid võimuesindajad sündmuspaigale, kui kahtlane sõiduk oli seal pargitud olnud juba paar tundi. Meeri sõnul helistati politseile kahtlase sõidukiga seoses korduvalt.

Prantsuse luureülem Patrick Calvar väljendas juulikuus kartust, et eelmisel aastal Pariisis kaks rünnakulainet korraldanud islamistid püüavad oma võimekust suurendada ja võtta kasutusele autosse jäetavad pommid.

13. novembri rünnakud staadionil, kontserdisaalis, baarides ja restoranides korraldasid enesetapuvõitlejad ja tulistajad. Calvar ütles 24. mail parlamendikomisjonis, et usub terroristide meetodite arenemist.

"Olen veendunud, et nad hakkavad jätma sõidukitesse lõhkekehi," ütles luureülem.

Komisjon uuris puudujääke luuretegevuses, mille tõttu ei suudetud 147 ohvrit nõudnud rünnakuid ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles