Video: Süüria üritab sõjast hoolimata tegeleda turismindusega (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Tartus
Süüria Tartus Foto: SCANPIX

Süürias käib juba mitmendat aastat kodusõda, samuti tegutseb seal äärmusrühmitus Islamiriik, kuid terrorist hoolimata üritavad selle riigi juhid turismindusega tegeleda.

Süüria turismiministeerium avaldas sotsiaalmeedas rea reisireklaame, mille abil loodetakse oma riigi need kohad, kus sõjategevust eriti ei toimu, turistidele atraktiivseks teha.

Ministeeriumi arvates peaksid eelkõige süürlased ise minema oma riigi huvipakkuvatesse kohtadesse puhkama.

Reklaamidest käib läbi lause «Süüria on kaunis ja imetabane». Reklaamvideodes on näha nii Vahemere-äärset Tartusi rannikulinna, mis praegu on Venemaa laevastiku baasiks kui ka ajaloolist Palmyrat,  mis veel mõni aeg tagasi oli äärmusrühmituse Islamiriik haardes ja kus džihadistid lasid mitu ajaloolist templit õhku.

Mitmete uudisteallikate teatel tegi Islamiriik selle nädala alguses Tartusis pommirünnaku, milles hukkus kümneid inimesi.

 «Meie sõnum maailmale näitab, et raskustest hoolimata armastavad süürlased elu ja Süürias on palju huvipakkuvat,» teatas Süüria turismiministeeriumi esindaja Besher Riad Yazji.

Enne kodusõda oli Süüria populaarne turismipaik seal asuva iidse kultuuripärandi tõttu. Veel 2010. aastal külastas seda riiki 8,5 miljonit välisturisti.

ÜRO andmetel on Süüria kodusõjas hukkunud ligi 500 000 inimest, miljonitest süürlastest on saanud põgenikud kas siseriiklikult või nad on läinud välismaale. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles