Süüria valitsusväed vallutasid ülestõusnutelt tähtsa linnajao

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässulised võitlejad Ramussa kvartalis.
Mässulised võitlejad Ramussa kvartalis. Foto: AFP/SCANPIX

Süüria režiimiväed võtsid täna ülestõusnutelt tagasi strateegiliselt olulise rajooni Aleppo linnas.

Valitsusvägede pealetung Ramussas on muutnud Aleppo idapoolsetes linnajagudes baseeruvate ülestõusnute olukorra keerulisemaks.

Valitsusväed ning nende liitlased haarasid kontrolli Ramussa linnajao üle Aleppo lõunaservas pärast ägedaid kokkupõrkeid ülestõusnute, islamistide ning džihadistidega, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Vabaühenduse liider Rami Abdel Rahman sõnas, et Süüria relvajõududele saabusid sel nädalal abiväed Iraagist ning Iraanist, mis on Süüria režiimi peamine liitlane. «Režiim ei saanud endale lubada selle lahingu kaotamist, muidu oleksid nad kaotanud kõik,» sõnas Rahman.

Ülestõusnud ning nende džihadistidest liitlased alustasid Aleppo lõunaosas pealetungi 31. juulil, eesmärgiga murda välja valitsusvägede piiramisrõngast linna idaosas. Neil õnnestus murda välja Ramussa kvartali kaudu, kuid režiimiväed on pea kogu mässuliste hõivatud territooriumi tagasi vallutanud.

Pühapäeval hõivasid valitsusväed Aleppo lõunaosas sõjaväeakadeemia, võttes seeläbi ülestõusnud linna idapoolsetes linnajagudes uuesti piiramisrõngasse.

Eile sai Aleppos õhurünnakus surma vähemalt 10 inimest. Ohvrite hulgas on vähemalt üks laps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles