USA sõdurid üritasid Afganistanis pantvange vabastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekujõud tänavatel pärast augustikuist rünnakut Ameerika ülikoolile Kabulis.
Afganistani julgeolekujõud tänavatel pärast augustikuist rünnakut Ameerika ülikoolile Kabulis. Foto: WAKIL KOHSAR/AFP

USA väed Afganistanis üritasid möödunud kuul vabastada pantvange, teatas neljapäeval Pentagon.

"President Obama andis USA vägedele käsu viia läbi operatsioon kahe tsiviilisikust pantvangi vabastamiseks Afganistanis. Kahjuks ei viibinud pantvangid kohas, kus me seda eeldasime. Operatsiooni käigus tapsid sõdurid mitmeid vaenlase võitlejad. USA sõjaväelased viga ei saanud," täpsustati kaitseministeeriumi teadaandes.

USA meedia andmetel oli tegemist kahe pealinnas Kabulis asuva Ameerika ülikooli professoriga, kellest üks on ameeriklane ja teine Austraalia kodanik.  Mõlemad rööviti 7. augustil autost teel Kabuli.

Telekanali Fox info kohaselt üritati õpetlasi vabastada mõni päev pärast röövimist.

Islamiäärmuslaste rünnakus Kabuli Ameerika ülikoolile hukkus augustis 16 inimest ja vähemalt 50 sai haavata. Julgeolekujõud päästsid öösel korraldatud operatsiooni käigus sadu õppehoones lõksus olnud tudengeid, kellest paljud olid ennast sulgenud klassiruumidesse ja teinud auditooriumis leidunud mööblist barrikaade. Päästeoperatsioonis osalesid ka NATO instruktorid.

Ülikool rajati 2006. aastal ning seal õpib umbes 1700 tudengit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles